Jumbostay

Nu tas första spadtaget för Jumbo Hostel på Arlanda

PRESSMEDDELANDE
Stockholm 2008-06-05

Börja flygresan med att sova i en jumbojet.

Nu tas första spadtaget för Jumbo Hostel
på Arlanda

9 juni påbörjas grund- och markarbeten för det nya vandrarhemmet Jumbo Hostel, som inryms i en äkta Boeing 747 så kallad jumbojet. Arlanda får nu sitt första vandrarhem, vilket är behövligt med tanke på att 17-18 miljoner resenärer passerar flygplatsen varje år. Initiativtagare och ägare är Oscar Diös, som redan tidigare har vandrarhemoch hotel i Uppsala. Arlanda kommer att få ett nytt landmärke.

– Det känns fantastiskt att ta det första spadtaget efter nästan två års föreberedelser. Jumbojeten, som har stått oanvänd på Arlanda sedan 2002, inköptes 2007och är nu under full ombyggnad och renovering. I december 2007 gav Sigtuna kommun bygglov för Jumbo Hostel på Arlanda och nu påbörjas alltså grundarbetena vid infarten till Arlanda, säger Oscar Diös, VD och ägare till Jumbo Hostel.

Jumbo Hostel blir världens första vandrarhem, som finns i en jumbojet på marken. I augusti ska planet bogseras till sin permanenta plats vid infarten till Arlanda där det förankras på nya betongfundament. Fundamenten och alla markanläggningar byggs av Uppsalaföretaget ASFAB. Lokalisering är väl vald med tanke på att man kan ta sig dit enkelt med egen bil, taxi, kommunala färdmedel, gå, cykla eller ta skyttelbussarna från parkeringarna.

– Arlanda kommer att få en ny attraktion och en annorlunda övernattningsmöjlighet. Detta bör passa flera olika gäster såsom affärsresenärer, barnfamiljer, ungdomar och ”upplevelseresenärer”, fortsätter Oscar Diös. Redan idag är intresset stort hos
researrangörer och turistorganisationer ute i Europa och USA.

För mer information, bilder eller deltagande vid första spadtaget kontakta:
Oscar Diös, VD Jumbo Hostel. Mobil +46 (0)706 76 86 60
info@jumbohostel.com

www.jumbohostel.com

Jumbo Hostel är världens första vandrarhem inrymt i en Boeing 747.
Stockholm, Arlanda är första anläggningen i Jumbo Hostel-kedjan.
Nattgäster liksom daggäster kommer uppleva den unika känsla av att vistas
inne i en Jumbojet, som är pensionerad och ombyggd till vandrarhem och
museum. Planerad premiär december 2008.
Här skrivs flyghistoria och här möts människor från hela världen.

Sök