Jumbostay

Nu flyttas Jumbo Hostel till sin nya adress på Arlanda

PRESSMEDDELANDE
Stockholm 2008-08-28

Börja flygresan med att sova i en jumbojet.

Nu flyttas Jumbo Hostel till sin nya adress på Arlanda

Idag har den Boeing 747-200, som skall bli Jumbo Hostel, bogserats till sin permanenta parkeringsplats vid entrén till Stockholm-Arlanda Airport. Vandrarhemmet Jumbo Hostel kommer att inrymmas i denna äkta Boeing 747 – en s k jumbojet. Flygplatsen får nu sitt första vandrarhem, vilket kan vara behövligt med tanke på att 17-18 miljoner resenärer passerar flygplatsen varje år. Initiativtagare och ägare är Oscar Diös, som redan tidigare har vandrarhem i Uppsala. Arlanda kommer att få ett nytt landmärke.

– Det känns fantastiskt att få ställa upp planet på sin nya adress utanför flygplatsen. Lokalisering är väl vald med tanke på att man kan ta sig dit enkelt med egen bil, taxi, kommunala färdmedel, gå, cykla eller ta skyttelbussarna från parkeringarna. Under några månader har marken, som arrenderas av Luftfartsverket, byggts om till en parkeringsyta för jumbojeten med gjutna betongfundament och asfaltytor, oljeavskiljare, VA-anslutning, el/tele-anslutningar m m. Planet kommer nu börja byggas om invändigt och trappor och hiss skall monteras ihop med planet.

– Arlanda kommer att få en ny attraktion och en annorlunda övernattningsmöjlighet. Detta bör passa flera olika gäster såsom barnfamiljer, ungdomar och ”upplevelseresenärer” som tröttnat på vanliga hotell, fortsätter Oscar Diös. Redan idag är intresset stort hos researrangörer och turistorganisationer ute i Europa och USA.

För mer information kontakta:
Oscar Diös, VD Jumbo Hostel. Mobil +46 (0)706 76 86 60
info@jumbohostel.com

För dagsfärska bilder och film
www.jumbohostel.com

Jumbo Hostel är världens första vandrarhem inrymt i en Boeing 747.
Stockholm, Arlanda är första anläggningen i Jumbo Hostel-kedjan.
Nattgäster liksom daggäster kommer uppleva den unika känsla av att vistas
inne i en Jumbojet, som är pensionerad och ombyggd till vandrarhem och
museum. Planerad premiär december 2008. Här skrivs flyghistoria och här möts människor från hela världen.

Sök